CV

outipr
Erityistason seksuaaliterapeutti Outi Santavuori

Olen 39-vuotias äiti, opettaja ja seksuaaliterapeutti. Pyöritän yhden vanhemman sateenkaariperheen arkea (ja juhlaa) turkulaisessa sateenkaarikimppakämpässä.

Pohjakoulutukseltani olen kasvatustieteen maisteri ja aiemman työurani olen tehnyt Turun yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa. Minulla on myös psykologian ja elämänkatsomustiedon aineenopettajan pätevyys. Teen opettajan sijaisuuksia seksuaali- ja pariterapian ohella.

Seksuaalineuvojaksi valmistuin keväällä 2017 Sexpo-säätiön koulutusohjelmasta ja olen saanut auktorisoinnin Suomen seksologiselta seuralta. Valmistuin seksuaaliterapeutiksi syksyllä 2018 Väestöliitosta. Sain pohjoismaisen NACS-auktorisoinnin keväällä 2019 ja tittelin Specialist in Sexological Counselling.  Tiedot seksologian alan pätevyyksistäni löytyvät Suomen seksologisen seuran asiantuntijahausta. Tällä hetkellä olen pariterapiakoulutuksessa ja valmistun ensi kesäkuussa.

Olen ottanut asiakkaita vastaan elokuusta 2016 lähtien. Olen pitänyt seksuaalisuuteen liittyviä koulutuksia mm. peruskouluissa, lukioissa, Prometeus-leireillä, sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille, Humanistisessa ammattikorkeakoulussa sekä seksuaalineuvoja- ja seksuaaliterapeuttiopiskelijoille.

Olen Turun seudun Setan aktiivi. Olen vetänyt yhdistyksen nuorten ryhmää ja myöhäisheränneiden ryhmää sekä olen lautapeliryhmämme vakiokävijä.

Vapaa-ajallani harrastan musisointia, käsitöiden näpertämistä, body combatia ja geokätköilyä.


Sinuiksi_yhteiskuva

Yhteistyöhön Sinuiksi-palvelun kanssa

Aloitin syksyllä 2017 valtakunnallisesti toimivan Sinuiksi-palvelun työntekijänä. Kyseessä on neuvonta- ja tukipalvelu seksuaalista suuntautumistaan tai sukupuoli-identiteettiään pohtivalle sateenkaariväelle, heidän omaisilleen ja ammattilaiskonsultaatioille. Kuvassa lisäkseni Jussi Nissinen (vas.), Tommi P. Pesonen, keskellä Mikko Väisänen ja vieressäni Taru Höykinpuro.


Blogini seksologian ajankohtaisista aiheista ja seksuaaliterapeutin työstä

aurinkoiseksi.blogi.net


Julkaisuja ja näytteitä

”Kohti työpaikkoja, joissa voimme olla mitä haluamme”, kirjoitukseni Asiantuntija-lehdessä liittyen Vuoden kasvatustieteilijä -nimitykseen 2/2016

Seksuaalisuuden kohtaaminen kriisityössä (toim. Kaisla Jousimo): Sateenkaarevan ihmisen kohtaaminen, s. 14-15

Cis-naisten välinen turvaseksi (Outi Santavuori, seksuaalineuvojaopintojen lopputyö)

Haastatteluni seksuaalineuvojan työstä Aamuset-lehdessä 6.6.2018 (s. 10)

Oletko sinut itsesi kanssa? Kolumnini sateenkaarispesifien neuvontapalvelujen tarpeesta Kouvola Pride -sivuilla

Turvapaikanhakija seksuaaliterapeutin asiakkaana (seksuaaliterapeuttiopintojen lopputyö 06/2018)

Seksuaaliseen suuntautumiseen liittyvä pakko-oireinen häiriö (HOCD), asiakastyöskentelyyn liittyvä tutkielma

Opas vulvallisten väliseen turvaseksiin (Sinuiksi-palvelu 2019)

Toisenlaisia naisia ja entisiä heteroita – vuoropuhelu seksuaalisen identiteetin kertomisen keinoista ja ongelmista, SQS – Suomen queer-tutkimuksen seuran lehti, vol 13 nro 1-2 (2019), s.80-87

Sooloseksin medikalisoinnin uskomaton tarina -kirja-arvostelu (Duodecim, Lääkärilehti 47/2019)


Entiset heterot_kuva

Entiset heterot – Kuinka löysin itseni sateenkaaren alta

Kustantajan esittely kirjasta
toim. Rose-Marie Peake ja Outi Santavuori
Atena-kustannus 2019

Kirjaan liittyviä mediaesiintymisiä: