CV

Seksuaalineuvoja Outi Santavuorioutipr
Olen Turun seudulta kotoisin oleva 36-vuotias kahden lapsen äiti.
Pohjakoulutukseltani olen kasvatustieteen maisteri eli hallinnon, suunnittelun ja kehittämisen asiantuntija. Aiemman työurani olen tehnyt Turun yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa. Olen suorittanut opettajan pedagogiset opinnot ja minulla on psykologian ja elämänkatsomustiedon aineenopettajan pätevyys. Teen opettajan sijaisuuksia seksuaalineuvonnan ohella.
Minut on nimitetty Vuoden 2016 kasvatustieteilijäksi. Tittelin julkistamiseen liittyvässä artikkelissa tartun seksuaalisen suuntautumisen moninaisuuden kirjoon kuuluvien ihmisten kaapistatulon problematiikkaan ja oikeuksiin työpaikoilla. Artikkeli on luettavissa Asiantuntija-lehden numerossa 2/2016.
Seksuaalineuvojaksi valmistuin keväällä 2017 Sexpo-säätiön koulutusohjelmasta ja olen saanut auktorisoinnin Suomen seksologiselta seuralta. Tällä hetkellä opiskelen seksuaaliterapeutiksi Väestöliitolla. Olen ottanut asiakkaita vastaan elokuusta 2016 lähtien. Olen pitänyt seksuaalisuuteen liittyviä koulutuksia mm. peruskouluissa, lukioissa, Prometeus-leireillä, sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille, Humanistisessa ammattikorkeakoulussa sekä seksuaalineuvojaopiskelijoille.
Olen Turun seudun Setan aktiivi ja hallituksen sihteeri. Olen vetänyt yhdistyksen nuorten ryhmää ja myöhäisheränneiden ryhmää sekä olen lautapeliryhmämme vakiokävijä. Toimin Väestöliiton Perheaikaa.fi-sivuston sateenkaariperheille tarkoitetun chatin nettivertaisohjaajana ja Yhdenvertainen vanhuus -projektin Sateenkaariseniorit vanhustyössä -kouluttajana. Tällä hetkellä kerään aikuisiällä sateenkaari-identiteettinsä löytäneiden ihmisten tarinoita julkaistavaksi kirjana.
Vapaa-ajallani harrastan musisointia ja geokätköilyä.
 Sinuiksi_yhteiskuvaYhteistyöhön Sinuiksi-palvelun kanssa
Aloitin syksyllä 2017 valtakunnallisesti toimivan Sinuiksi-palvelun puhelinneuvojana. Kyseessä on neuvonta- ja tukipalvelu seksuaalista suuntautumistaan tai sukupuoli-identiteettiään pohtivalle sateenkaariväelle. Kuvassa lisäkseni Jussi Nissinen (vas.), Tommi P. Pesonen, keskellä Mikko Väisänen ja vieressäni Taru Höykinpuro.
Julkaisuja
Seksuaalisuuden kohtaaminen kriisityössä (Kaisla Jousimo): Sateenkaarevan ihmisen kohtaaminen, s. 14-15