CV

Erityistason seksuaaliterapeutti Outi Santavuorioutipr

Olen 38-vuotias äiti, opettaja ja seksuaaliterapeutti. Pyöritän yhden vanhemman sateenkaariperheen arkea (ja juhlaa) turkulaisessa sateenkaarikimppakämpässä.
Pohjakoulutukseltani olen kasvatustieteen maisteri eli hallinnon, suunnittelun ja kehittämisen asiantuntija. Aiemman työurani olen tehnyt Turun yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa. Olen suorittanut opettajan pedagogiset opinnot ja minulla on psykologian ja elämänkatsomustiedon aineenopettajan pätevyys. Teen opettajan sijaisuuksia seksuaaliterapian ohella.
Minut on nimitetty Vuoden 2016 kasvatustieteilijäksi. Tittelin julkistamiseen liittyvässä artikkelissa tartun seksuaalisen suuntautumisen moninaisuuden kirjoon kuuluvien ihmisten kaapistatulon problematiikkaan ja oikeuksiin työpaikoilla. Artikkeli on luettavissa Asiantuntija-lehden numerossa 2/2016. LISÄÄ JULKAISUJANI LÖYDÄT TÄMÄN SIVUN LOPUSTA.
Seksuaalineuvojaksi valmistuin keväällä 2017 Sexpo-säätiön koulutusohjelmasta ja olen saanut auktorisoinnin Suomen seksologiselta seuralta. Valmistuin seksuaaliterapeutiksi syksyllä 2018 Väestöliitosta. Sain pohjoismaisen NACS-auktorisoinnin keväällä 2019 ja tittelin Specialist in Sexological Counselling.  Tiedot seksologian alan pätevyyksistäni löytyvät Suomen seksologisen seuran asiantuntijahausta.
Olen ottanut asiakkaita vastaan elokuusta 2016 lähtien. Olen pitänyt seksuaalisuuteen liittyviä koulutuksia mm. peruskouluissa, lukioissa, Prometeus-leireillä, sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille, Humanistisessa ammattikorkeakoulussa sekä seksuaalineuvoja- ja seksuaaliterapeuttiopiskelijoille.
Olen Turun seudun Setan aktiivi ja hallituksen sihteeri. Olen vetänyt yhdistyksen nuorten ryhmää ja myöhäisheränneiden ryhmää sekä olen lautapeliryhmämme vakiokävijä. Olen toiminut Väestöliiton Perheaikaa.fi-sivuston sateenkaariperheille tarkoitetun chatin nettivertaisohjaajana ja Yhdenvertainen vanhuus -projektin Sateenkaariseniorit vanhustyössä -kouluttajana.
Vapaa-ajallani harrastan musisointia, body combatia ja geokätköilyä.
 Sinuiksi_yhteiskuva
Yhteistyöhön Sinuiksi-palvelun kanssa
Aloitin syksyllä 2017 valtakunnallisesti toimivan Sinuiksi-palvelun puhelinneuvojana. Kyseessä on neuvonta- ja tukipalvelu seksuaalista suuntautumistaan tai sukupuoli-identiteettiään pohtivalle sateenkaariväelle. Kuvassa lisäkseni Jussi Nissinen (vas.), Tommi P. Pesonen, keskellä Mikko Väisänen ja vieressäni Taru Höykinpuro.

 

Blogini seksologian ajankohtaisista aiheista ja seksuaaliterapeutin työstä
aurinkoiseksi.blogi.net

 

Julkaisuja ja näytteitä

”Kohti työpaikkoja, joissa voimme olla mitä haluamme”, kirjoitukseni Asiantuntija-lehdessä 2/2016
Seksuaalisuuden kohtaaminen kriisityössä (toim. Kaisla Jousimo): Sateenkaarevan ihmisen kohtaaminen, s. 14-15
Cis-naisten välinen turvaseksi (Outi Santavuori, seksuaalineuvojaopintojen lopputyö)
Haastatteluni seksuaalineuvojan työstä Aamuset-lehdessä 6.6.2018 (s. 10)
Oletko sinut itsesi kanssa? Kolumnini sateenkaarispesifien neuvontapalvelujen tarpeesta Kouvola Pride -sivuilla
Turvapaikanhakija seksuaaliterapeutin asiakkaana (seksuaaliterapeuttiopintojen lopputyö 06/2018)
Seksuaaliseen suuntautumiseen liittyvä pakko-oireinen häiriö (HOCD), asiakastyöskentelyyn liittyvä tutkielma
Entiset heterot_kuva

 

Entiset heterot – Kuinka löysin itseni sateenkaaren alta

Kustantajan esittely kirjasta
toim. Rose-Marie Peake ja Outi Santavuori
Atena-kustannus 2019
Kirjaan liittyviä mediaesiintymisiä: